Dostopnost avdiovizualnih medijev

Ponedeljek, 7. 12. 2015, Grand hotel Union, Ljubljana +100%-

O dogodku

Svet za elektronske komunikacije RS (SEK) v sodelovanju z Mednarodno zvezo za telekomunikacije (ITU), specializirano agencijo OZN za telekomunikacije, ter Nacionalnim svetom invalidskih organizacij Slovenije (NSIOS) pripravlja delavnico o dostopnosti avdiovizualnih medijev, ki bo 7. decembra v Grand hotelu Union v Ljubljani.

Registracija

Prijave za udeležbo na delavnici zbiramo do zasedbe prostih mest na naslovu registracija (at) dostopnaTV.si.


Sponzor
Tehnična podpora

Namen in cilji delavnice

Namen delavnice je zbrati snovalce politik in regulatorje, predstavnike radiodifuznih in IP TV organizacij, kabelskih in telekomunikacijskih operaterjev, invalidskih in upokojenskih organizacij ter strokovnjake za tehnologijo in standardizacijo iz Mednarodne telekomunikacijske zveze (ITU), in pridobiti mnenje deležnikov in strokovnjakov o tem, kako zagotoviti dostopnost televizijskih in video programskih vsebin za starejše državljane ter osebe z okvarami vida in sluha, motnjami branja, gibalnimi in kognitivnimi ovirami ter težavami v duševnem zdravju.

Cilji delavnice so:

 • deležnikom predstaviti ugotovitve, mnenje in priporočila Sveta za elektronske komunikacije Republike Slovenije (SEK);
 • predstaviti rešitve in standarde na področju dostopnosti ter se o njih pogovoriti z vodilnimi predstavniki medijev, regulatorjev, snovalcev politik ter invalidskih in upokojenskih organizacij;
 • pripraviti priporočila in usmeritve za nadaljnje korake za zagotovitev dostopnosti televizijskih in video programskih vsebin.

Na osnovi predstavitev, razprave in okroglih miz bo pripravljeno poročilo. Vsebovalo bo priporočila in usmeritve za nadaljnje korake za vse deležnike za zagotovitev dostopnosti avdiovizualnih medijev za osebe z različnimi vrstami ovir. Osnutek poročila bo poslan vsem deležnikom in odprt za komentiranje za obdobje enega meseca. Poročilo bo sprejel Svet za elektronske komunikacije Republike Slovenije.

Predavatelji, program in namestitev

Za podrobnosti o predavateljih, programu delavnice ali hotelu, kliknite na ustrezno sliko spodaj.

 • PREDAVATELJI

  PREDAVATELJI

  Na dogodku gostimo eminentne mednarodne predavatelje.

  Več
 • PROGRAM DOGODKA

  PROGRAM DOGODKA

  Program obravnava različne vidike dostopnosti avdiovizualnih medijev.

  Več
 • O HOTELU

  O HOTELU

  Dogodek poteka v Grand hotelu Union, ki ponuja tudi namestitev.

  Več